Uhapšen bivši direktor Fonda za zaštitu životne sredine u Crnoj Gori

Crnogorska policija uhapsila je bivšeg izvršnog direktora Fonda za zaštitu životne sredine Jovana Martinovića i zaposlenog u tom fondu Andreja Nedovića, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo.
Uhapšen bivši direktor Fonda za zaštitu životne sredine u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Oni su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilastva (SDT), a zbog sumnje da su "nepropisnom dodelom emisionih kredita" kompaniji Uniprom, nikšićkog biznismena Veselina Pejovića, pribavili korist veću od 20 miliona evra.
Martinović i Nedović su osumnjičeni za zloupotrebu položaja, potvrdio je medijima portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić.
Uniprom je vlasnik Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP), jednog od najvećih zagađivača životne sredine u zemlji.
 
Martinović je, po pisanju Vijesti, bio na čelu Fonda kada je, navodno, nerealnim procjenama o količinama štetnih gasova koje se emituju u vazduh, omogućeno da se iz kase Elektroprivrede (EPCG) prenese Kombinatu aluminijuma oko 17 miliona evra.
 
Martinović je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet