Cvijanović: Ni prema Ustavu ni prema Dejtonu ne postoji državna imovina BiH

Srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH, Željka Cvijanović, izjavila je danas da postojanje državne imovine BiH nije predviđeno ni Ustavom, ni Dejtonskim sporazumom.
Cvijanović: Ni prema Ustavu ni prema Dejtonu ne postoji državna imovina BiH
Foto: 021.rs
Cvijanović je navela da odluka Ustavnog suda BiH, na koju se pozivaju potpisnici današnje zajedničke izjave iz Sarajeva o državnoj imovini, nije nikakav ustavni osnov, već "dokaz da je u BiH sasvim moguće da najviši pravni i politički akt najflagrantnije urušavaju oni koji su dužni da ga štite".
Članovi Predsedništva BiH Denis Bećirović (SDP) i Željko Komšić (DF) i predsednici parlamentarnih stranaka bošnjačke i probosanske orijentacije iz Federacije BiH su potpisali zajedničku izjavu po kojoj je državna imovina isključivo u nadležnosti države Bosne i Hercegovine.
Po rečima Cvijanović, "smešno deluje i njihova navodna posvećenost suverenitetu BiH, a istovremeno moljakaju strani faktora da se umeša u unutrašnje poslove, kažnjavajući one koji nisu po volji političkog Sarajeva".
 
"Ono što je zapravo antidejtonsko i što više od dve decenije destabilizuje BiH, nisu politika (predsednika RS) Milorada Dodika i Republike Srpske, već patetični pokušaji bošnjačkih lidera da nasiljem i galamom prigrabe nešto što Ustavom i Dejtonskim sporazumom ne pripada BiH", ocenila je Cvijanović za novinsku agenciju Srna.
 
Ukazala je na to da je to "sva suština nefunkcionalnosti i političke paralize koju će BiH, s obzirom na ovakve izjave, veoma teško prevazići u bliskoj budućnosti".
  • zztop

    19.04.2023 18:22
    Je istina je , i u austro-ugarskim gruntovnim knjigama se spominje republika srpska , hahahaha ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet