Legendarni Ivica Osim dobio ulicu u Sarajevu

Jedna ulica u Sarajevu ubuduće će nositi naziv po Ivici Osimu, poznatom fudbaleru i treneru, odlučile su danas vlasti Kantona Sarajevo.
Zvornička ulica je odlukom na današnjoj sednici skupštine preimenovana u Bulevar Ivice Osima, legende bosanskohercegovačkog fudbala, prenela je Hina.
U toj se ulici nalazi i stadion Grbavica u čijoj je je blizini Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru u Željezničaru.
Ivica Osim je, uz Željezničar, nastupao za ekipu Strazbura, Cvolea, Sedana i Valensijena. Nastupao je za reprezentaciju Jugoslavije.
 
Kao trener je sa klupe vodio Željezničar, Partizan, Panatinaikos, Šturm, japanski Džef junajted, a bio je selektor reprezentacije Jugoslavije do raspada te države, a potom i Japana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet