Crnogorskim opozicionim poslanicima ukinut imunitet da bi mogli da budu krivično gonjeni

Skupština Crne Gore ukinula je imunitet poslanicima Demokratske partije socijalista Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović i Socijaldemokratama Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.
Crnogorskim opozicionim poslanicima ukinut imunitet da bi mogli da budu krivično gonjeni
Foto: 021.rs
Njima je imunitet ukinut zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.
Rasprave nije bilo, jer u sali nije bilo poslanika na koje se zahtev za ukidanje imuniteta odnosi.
Opozicija bojkotuje rad parlamenta nakon što je predsednik države Milo Đukanović 16. marta doneo ukaz o raspuštanju skupštine i raspisao vanredne parlamentrane izbore za 11.jun.
 
Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je zatražilo odobrenje krivičnog gonjenja za nekadašnje članove stambene komisije vlade Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića.
 
Administrativni odbor je krajem prošle godine jednoglasno podržao zahtev SDT za ukidanje imuniteta za pet poslanika radi pokretanja postupka.
 
SDT je utvrdio da postoji odgovarajući stepen sumnje da su bivši članovi vladine komisije od 2016. do 2020. godine počinili produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, tako što su, Bošković kao predsednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rešavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.