Uhapšena putujuća hrvatsko-srpsko-italijanska banda koja obija stanove: Na meti bilo bar 15 lokacija

Španska policija uhapsila je u Malagi četiri osobe osumnjičene da pripadaju putujućoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, koje se terete za pljačke ili pokušaje pljački 15 stanova.
Uhapšena putujuća hrvatsko-srpsko-italijanska banda koja obija stanove: Na meti bilo bar 15 lokacija
Foto: Beta/AP
U Malagi, na jugu Španije tokom uskršnjih praznika, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, zabeležena je serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave, a policija je za to osumnjičila dve žene i dva muškarca, smeštene u jednom hostelu.
Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da neko pritom ne naiđe, saopštila je policija.
Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava i nakit, novac u gotovini i parfeme za koje veruje da su ukradeni.
 
Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.
 
Španija je već godinama na udaru bandi koje tamošnja policija često naziva "porodičnim klanovima", a njihovi pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente.
 
"Stalno se premeštaju iz jednog dela zemlje na drugi, a onde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu, dok su u nekom gradu, nastoje da odnesu što veći plen", izvestila je policija.
 
Policija je dodala da opljačkani plen prebacuje šef bande u zemlje iz kojih dolaze, odnosno iz kojih su poreklom.
  • Lošmi

    29.04.2023 08:09
    Dobro je
    Bratstvo i jedinstvo se obnavlja...
  • svedok saradnik

    23.04.2023 14:40
    ko to kaže ko to laže
    Ko to kaže da su Srbi i Hrvati u zavadi i da se ne druže ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet