Predsednica Grčke raspustila parlament, izbori 21. maja

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu potpisala je dekret o raspuštanju parlamenta i održavanju parlamentarnih izbora 21. maja.
Predsednica Grčke raspustila parlament, izbori 21. maja
Foto: Pixabay

Prethodno je premijer Grčke Kirjakos Micotakis, tokom posete predsednici Katerini Kaelaropulu, predložio raspuštanje parlamenta i raspisivanje izbora.

On je izbore okarakterisao kao "veliku proslavu demokratije" i poželeo "da dođe do plodonosnog sučeljavanja argumenata kako bi građani mogli trezveno da procene ko treba da upravlja državom naredne četiri godine".
Micotakis je izrazio nadu da će, kako je rekao, "predizborni period postati odskočna daska za maksimalno moguće učešće građana u velikom demokratskom procesu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet