Klimatski aktivisti se lepili za kolovoze širom Berlina i najavili da će vrlo sporo marširati gradom

Aktivisti grupe "Poslednja generacija" pokušali su danas da zaustave saobraćaj u Berlinu tako što su se lepili na ulice u celom gradu.
Klimatski aktivisti se lepili za kolovoze širom Berlina i najavili da će vrlo sporo marširati gradom
Foto: Beta/AP
Pored lepljenja delova tela za kolovoz, članovi te grupe koji se bore protiv klimatskih promena najavili su da će danas blokirati saobraćaj u Berlinu tako što će vrlo sporo marširati kroz grad, prenosi Rojters.
Iz grupe je prošle nedelje saopšteno da će njeni članovi pojačati svoje akcije u narednim danima i pokušati da "mirno dovedu grad u zastoj".
"Nećemo više prihvatati da vlada nema plan da zaustavi uništavanje naših života. Pobunili smo se protiv toga", navodi se u saopštenju Poslednje generacije.
 
 
Prema navodima berlinske policije, do 500 policajaca biće na ulicama u gradu ceo dan, kako bi sprečili blokade ili ih brzo okončali.
 
Tokom prošle godine, članovi Poslednje generacije više puta su se, u pokušaju da izvrše pritisak na vlasti da preduzmu drastičnije mere protiv klimatskih promena, lepili za puteve i tako izazivali bes vozača, dok su ih pojedini konzervativni političari optuživali za ekstremizam.
 
Poslednja generacija želi da Nemačka prestane da koristi sva fosilna goriva do 2030. godine i da preduzme kratkoročne mere protiv klimatskih promena, uključujući nametanje opšteg ograničenja brzine od 100 kilometara na sat na autoputevima kao način smanjenja emisije ugljen-dioksida.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet