Singapur obesio muškarca zbog jednog kilograma marihuane

U Singapuru je danas vešanjem pogubljen čovek osuđen zbog trgovine drogom, uprkos molbama njegovih rođaka i aktivista da bude pomilovan.
Singapur obesio muškarca zbog jednog kilograma marihuane
Foto: Pixabay
Tangaraju Supia (46) osuđen je za prodaju više od jednog kilograma kanabisa 2013. godine, preneo je Rojters.
Britanski milijarder Ričard Brenson, poznati protivnik smrtne kazne, rekao je da presuda protiv Supia nije ispunila kriterijume za krivičnu osudu jer nije bio u blizini droge kada je uhapšen.
Singapurska vlada je odgovorila da je Brenson govorio neistine, kao i da su sudovi više od tri godine ispitivali taj slučaj.
 
Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava takođe je pozvala Singapur da ne izvrši tu smrtnu kaznu, kao i da usvoji formalni moratorijum na pogubljenja za krivična dela povezana sa drogom.
 
U Singapuru je prošle godine pogubljeno 11 ljudi, a vlasti su navele da je smrtna kazna efikasno sredstvo odvraćanja od droge.
  • Ne volim

    28.04.2023 21:24
    Singapur
    Singapur je to sta jeste zbog drugih razloga. Kad idete Qantasom iz Londona za Sydney i obratno onda vas pilot prije sletanja u Singapuru upozori da ako imate drogu kod sebe da mozete biti usmrceni id strane vlasti Singapura.
  • Vule

    26.04.2023 17:30
    Sta je problem, znao je sta ga ceka, veliki rizik, velika zarada.
  • Marija... Ana

    26.04.2023 13:23
    Droga
    Bravo tako treba, ja bi sve dilere objesila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet