Poljska zaplenila zgradu ruske gimnazije u Varšavi, ruski ambasador preti da će uzvratiti

Poljska je danas zaplenila zgradu ruske gimnazije u Varšavi, saznaje se iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova.
Poljska zaplenila zgradu ruske gimnazije u Varšavi, ruski ambasador preti da će uzvratiti
Foto: Pixabay
"Ta zgrada od sada pripada gradskim vlastima Varšave", rekao je telefonom za Frans pres porptarol Ministarstva Lukaš Jasina posle zaplene putem sudskog izvršitelja u ime gradskih vlasti.
Ruski ambasador u Poljskoj je rekao da je to "ilegalni čin" i da će Rusija uzvratiti, polazeći od "principa reciprociteta".
"To je ilegalan čin, upad na diplomatsku lokaciju" rekao je ruski ambasador u Varšavi Sergej Andrejev u videu koji je prenela ruska televizija Ria Novosti.
 
Pre godinu dana, Gradska skupština Varšave je zaplenila i ponudila Ukrajini bivši kompleks zgrada ruske diplomatske misije, oko kojeg su se sudile Poljska i Rusija, a koju su stanovnici Varšave prozvali "špijunsko gnezdo".
 
Te desetospratnice sagrađene 1970-ih godina na jugu Varšave su nekada koristile sovjetske diplomate, a potom i Ambasada Rusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet