Indija: Zbog curenja gasa u fabrici stradalo 11 ljudi, evakuacija u toku

Zbog curenja gasa u jednoj fabrici u gradu Ludiana u državi Pendžab na severu Indije stradalo je 11 ljudi, a 11 je hospitalizovano.
Indija: Zbog curenja gasa u fabrici stradalo 11 ljudi, evakuacija u toku
Foto: Pixabay

U gradu je pojačano prisustvo policije koja patrolira sa maskama na licu i upozorava lokalno stanovništvo da se drži podalje od kontaminiranog područja, a na licu mesta je i tim Nacionalnih snaga za katastrofe (NDRF), prenosi Indija Tudej.

Poginulo je šest muškaraca i pet žena, izjavila je lokalna zvaničnica Svati Tivana i dodala da se utvrđuje šta je izazvalo curenje gasa, prenela je Nju Delhi TV.

"Neposredni prioritet je evakuacija tog područja, koje je gusto naseljeno", dodala je Tivana.

Nacionalne snage za katastrofe su rasporedile specijalizovane ekipe za hemijske, biološke, radiološke i nuklearne kontaminacije, ukupno 35 stručnjaka.
 
"Oblast se izoluje i identifikuje se izvor curenja gasa", rekao je generalni inspektor NDRF Narendra Bundela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet