VIDEO: Peščana oluja izazvala lančani sudar 80 vozila u SAD, šestoro mrtvih

Šest osoba poginulo je, a više od 30 povređeno u lančanom sudaru 80 vozila na auto-putu u američkoj saveznoj državi Ilinois.
VIDEO: Peščana oluja izazvala lančani sudar 80 vozila u SAD, šestoro mrtvih
Foto: Beta/AP
Otprilike oko 60 privatnih automobila i oko 20 vozila firmi, uključujući brojne kamione s prikolicama, učestvovalo je u nesreći na međudržavnom putu 55 u južnom Ilinoisu, rekao je policijski zvaničnik na konferenciji za medije.
Više od 30 povređenih osoba prevezeno je u lokalne bolnice, a nekoliko osoba je poginulo. 
Dva kamiona su se zapalila kao posledica lančanog sudara, dodao je. 
 
 
Džoleta Hil iz kancelarije mrtvozornika u okrugu Montgomeri potvrdila je telefonskim putem da je najmanje šest osoba poginulo u nesreći.  
 
Policijski zvaničnik rekao je da je nesreću u blizini mesta Farmersvil, oko 320 kilometara jugozapadno od Čikaga, uzrokovao "snažan vetar koji je raznosio blato s poljoprivrednih polja na auto-put, što je rezultiralo nultom vidljivošću". Taj deo auto-puta bio je zatvoren u oba smera nekoliko sati, objavila je policija. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet