U zatvoru preminuo muškarac osuđen zbog karikature Lukašenka

Muškarac zatvoren zbog objavljivanja karikature beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka preminuo je danas u zatvoru u toj zemlji koja potiskuje sve kritičare vlasti.
To je saopštila ruska nevladina organizacija Vjasna i dodala da je zatvorenik patio od srčanih problema.
Nikolaj Klimovič (61) preminuo je u zatvoru na severoistoku Belorusije, navela je Vjasna, ne precizirajući uzrok smrti.
Ta nevladina organizacija je istakla da je Klimovič u zatvoru imao status osobe sa invaliditetom zbog ozbiljnih srčanih problema.
 
Klimovič je uhapšen u decembru na jugu zemlje, a optužen je da je "vređao šefa države" jer je na društvenim mrežama objavio satirični crtež Lukašenka.
 
On je potom pušten na slobodu do suđenja jer se loše osećao u istražnom zatvoru. Klimovič je krajem februara osuđen na godinu dana zatvora i otišao je na izdržavanje kazne.
 
Prema spisku Vjasne, u Belorusiji trenutno ima oko 1.500 političkih zatvorenika, a na listi je bio i Klimovič.
  • @Dragan

    08.05.2023 06:50
    To je sistem koji hoćete? Čovek u zatvoru zbog karikature? Putinofili, mnogo ste zli i glupi.
  • Драган

    07.05.2023 20:26
    Асанж
    Срчани болесници умиру свугде. У којој оно земљи робија Асанж? Биће да га британци мрцваре на све могуће начине не би ли скапо у затвору.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.