U Meksiko Sitiju greškom uključen alarm za zemljotres, nastala panika

Seizmički alarmni sistem ranog upozorenja u Meksiko Sitiju greškom se oglasio tokom radova na održavanju.
U Meksiko Sitiju greškom uključen alarm za zemljotres, nastala panika
Foto: Pixabay
Zbog toga su uspaničeni stanovnici istrčali na ulice u iščekivanju zemljotresa, za koji se ispostavilo da je lažna uzbuna.
Alarm se čuo u različitim delovima grada, dok su stanovnici u panici napuštali kancelarije i stanove, pa čak i bolnice. 
Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šejnbaum objavila je na Tviteru da je alarm bio aktiviran, ali da nije bilo stvarnog zemljotresa niti potresa tla u tom gradu.
 
"Zbog greške nastale tokom radova na održavanju, seizmički alarm je slučajno aktiviran na 851 lokaciji u Meksiko Sitiju. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je izazvao incident", objavila je vlada Meksiko Sitija na Tviteru, prenosi Rojters.
 
Zemljotresi često potresaju Meksiko Siti, ponekad sa smrtonosnim posledicama, a seizmički alarmni sistem upozorava stanovnike, omogućavajući im dragoceno vreme da se sklone na bezbedno pre početka potresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet