Bajden pozvao Kongres da učini više za kontrolu oružja

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će učiniti sve što je moguće protiv nasilja vatrenim oružjem i ponovo pozvao Kongres da učini više u rešavanju tog pitanja.
Kongres se oglušio o pozive Bajdena, pošto se republikanci, koji kontrolišu Predstavnički dom, žestoko protive, posebno zabrani jurišnih pušaka.
"Činim sve što mogu da smanjim nasilje oružjem, ali Kongres mora da učini više", rekao je Bajden, najavljujući 13 novih mera usmerenih na postizanje maksimalnog efekata propisa koji su već na snazi.
Bajden planira da pojača provere za kupce oružja mlađe od 21 godine i da pojača mere konfiskacije oružja osobama osuđenim za porodično nasilje.
 
SAD, gde ima više oružja nego stanovnika, ima najveću stopu smrtnosti od oružja od bilo koje razvijene zemlje.
 
Prema zvaničnim podacima, 2021. godine je bilo više od 21.000 ubistava i 26.000 samoubistava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.