Svetska zdravstvena organizacija zatvara kancelariju u Moskvi

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da su njene članice u Evropi glasale za zatvaranje regionalne kancelarije u Moskvi.
Svetska zdravstvena organizacija zatvara kancelariju u Moskvi
Foto: Pixabay
Države članice SZO Evrope od prošle godine razmatraju premeštaj Evropske kancelarije za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti van Rusije.
Rusko diplomatsko predstavništvo u Ženevi nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar odluke.
Predlog je dobio neophodnu većinu na posebnom sastanku kancelarije SZO za Evropu, saopštila je agencija UN. Kancelarija će biti izmeštena u Kopenhagen, u Danskoj, najkasnije do 1. januara 2024, navodi se u zahtevu.
 
Na istom sastanku, ruski saveznik Tadžikistan je tražio da kancelariju premeste u tu državu umesto u Dansku, ali je većina članica glasala protiv.
 
Diplomate su ranije rekle Rojtersu da je zatvaranje moskovske kancelarije zamišljeno kao politički korak ka daljim naporima Zapada da izoluje Rusiju i da se ne očekuje da će imati posledice po globalnu zdravstvenu politiku.
  • Da

    16.05.2023 10:35
    Da je sreće pa da i odavde odlepršaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet