VIDEO: Troje dece i beba pronađeni živi u džungli dve nedelje nakon pada aviona

Četvoro dece, među kojima i beba od 11 meseci, pronađena su živa više od dve nedelje nakon što se avion u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueta.
Decu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog vazduhoplovstva nakon potrage koja je trajala dve nedelje.
Spasioci, uz podršku pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su deca jela kako bi preživela, kao i improvizovana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.
Nesreća se dogodila početkom maja, kada se Cesna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu.
 
Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su, a njihova tela su pronađena u avionu. Četvoro dece uzrasta od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 meseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, preživeli su pad aviona.
 
"Nakon mukotrpne potrage naše vojske, pronašli smo živo četvoro dece koja su nestala nakon pada aviona u Guaviareu", objavio je kolumbijski predsednik Gustavo Petro u objavi na Tviteru.
 
 
Džungla je vrlo gusta i opasna u tom izuzetno udaljenom području, a potragu je otežavala prisutnost divljih životinja, stabla visoka i do 40 metara i obilne kiše.
 
Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom pre nego što je letelica nestala s radara.
  • Realista

    18.05.2023 21:20
    @Meli:
    Da, postoje kontrakdiktorni izveštaji da li su ta deca uopšte pronađena ili ne - kolumbijska vojska kaže da nisu.
  • Meli

    18.05.2023 10:57
    Deca
    Gde su fotografije dece ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet