Đukanović: Niko moje rezultate ne može osporiti, zatražiću titulu počasnog predsednika

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da ostaje u politici i da njegove rezultate i istorijski značaj niko ne može osporiti, kao i da će biti "počasni predsednik Crne Gore".
Đukanović: Niko moje rezultate ne može osporiti, zatražiću titulu počasnog predsednika
Foto: FoNet (AP)
"Nema večne vlasti, samo je Crna Gora večna", istakao je Đukanović na konferenciji za novinare na Cetinju kojom završava mandat predsednika.
Na pitanje da li namerava da se povuče iz politike, Đukanović je odgovorio da se neće povući od onoga čemu je posvetio život.
"Pa ja sam posvetio život evropskom razvoju Crne Gore. Ne morate biti predsednik stranke da biste bili odgovoran građanin. Sve što bude trebalo toj politici i toj partiji u svim budućim kampanjama, imaće od mene", rekao je. 
 
Navodeći da se povukao sa mesta lidera DPS-a, on je kazao da nema nameru da menja partijski dres.
 
"Ja sam ubeđeni pripadnik politike proevropskog razvoja Crne Gore. U svakom svojstvu ću nastaviti da podržavam partiju na čijem sam bio čelu, koja je i danas kao što je bila strateški oslonac proevropskog razvoja Crne Gore", naveo je Đukanović.
 
Rekao je i da će iskoristiti zakonsku mogućnost da zatraži titulu počasnog predsednika, što je predviđeno zakonom.
 
Da li će se baviti nekim drugim poslom, kaže, nije razmišljao.
 
Taj period će, rekao je, provesti posvećen sređivanju svoje arhive, sistematizaciji dugog političkog veka. Ocenio je da to može koristi nekome ko ima ambiiciju da se bavi politikom.
  • Oj ha

    19.05.2023 21:05
    No kako, nego velju, rezultati su ti vrhunski, pogotovu u borbi - pa mislim, i da ti grad Dubrovnik dodeli titulu počasnog trubadura.
  • Čitalac

    19.05.2023 18:48
    Rezultati
    Đukanović: Niko moje rezultate ne može osporiti. Da ne zaboravimo. REZULTATI MOGU BIT POZITIVNI I NEGATIVNI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.