Rusija: Optužnice protiv tužioca i sudije Međunarodnog krivičnog suda zbog naloga za hapšenje Putina

Ruski istražni komitet optužio je tužioca i sudiju Međunarodnog krivičnog suda, koji je izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i poverenice za dečija prava Marije Lvove-Belove.
Rusija: Optužnice protiv tužioca i sudije Međunarodnog krivičnog suda zbog naloga za hapšenje Putina
Foto: Pixabay
Ruski Komitet je ranije pokrenuo krivični slučaj protiv tužioca MKS Karima Ahmada Kana, sudija MKS Tomoka Akanea, Rozarija Salvatorea Ajtale i Serhia Herarda Ugalde Godineza, prenosi TASS.
"Do sada, istražioci su prikupili dovoljno dokaza da optuže u odusustvu tužioca Karima Ahmada Kana i sudiju Rozarija Ajtalu", istakao je Komitet.
Njima se na teret stavljaju odredbe iz krivičnog zakonika jer gone osobu koja je nevina, kao i napad na predstavnike strane države koji imaju međunarodnu zaštitu, sa ciljem da zakomplikuju međunarodne odnose.
 
Kan i Ajtala su stavljeni na poternicu.
 
MKS u Hagu je 17. marta izdao naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i Marije Lvova-Belove pod optužbama za ratne zločine i nezakonito prebacivanje dece iz Ukrajine u Rusiju.
  • Goran

    22.05.2023 06:59
    Da, da, uhapsite ih i oterajte ih na front.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet