Mesec dana pritvora vozaču koji je u Sarajevu kolima usmrtio mladu doktorku

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor Arminu Berberoviću zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradala doktorka Azra Spahić 26. maja u 25. godini života.
Azra je bila zaposlena u Domu zdravlja u Sarajevu, kao doktorka medicine, a rodom je bila iz Bihaća, gde je iz sahranjena, javlja N1.
Kako se sumnja, Berberović (27) je vozeći brže od 100 km/h usmrtio automobilom marke "mercedes" Azru Spahić i naneo telesne povrede dvema osobama - Almi Suljić i S.E.
 
Nakon hapšenja osumnjičenog, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je navedeno da je pritvor Berberoviću predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.
 
Veliki broj građana okupio se juče u Sarajevu gde su položili cveće i odali poštu doktorki Azri Spahić.
 
 
Berberović, kako je naknadno utvrđeno, nije imao položen vozački ispit i vozio je iznad ograničenja brzine i sa određenim procentom alkohola u krvi.
 
On je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog tog događaja danas je vanredno zasedala kantonalna Vlada, koja je usvojila niz preventivnih i represivnih mera, koje bi trebalo da doprinesu bezbednosti u saobraćaju.
Zamenik premijera Emir Dedović je nakon sednice obavestio o merama koje će biti preduzete, a jedna od njih je pokretanje procedure za smanjenje brzine u naselju. Tamo gde je do sada ograničenje bilo 40, predložiće se da bude smanjeno na 30 kilometara na sat, a tamo gde je bilo 60, predloženo je da se smanji na 50 kilometara na sat.
 
Ostale mere koje su u planu su pojačano prisustvo policije na frekventnim rasksnicama i delovima grada, povećan broj mobilnih radara i vozila-presretača te posebno pojačan policijski nadzor tokom vikenda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.