Vatikan istražuje gde je nestalo 17 miliona dolara dobrovoljnih priloga

Vatikan istražuje to što je bivši direktor njegove službe za prikupljanje dobrovoljnih priloga u SAD, sveštenik Endrju Smol, od 2021. prebacio najmanje 17 miliona dolara u svoj kreditni fond.
Vatikan istražuje gde je nestalo 17 miliona dolara dobrovoljnih priloga
Foto: FoNet/AP
Ta služba Vatikana je zato već otpisala veći deo tog novca jer ne očekuje da će joj ikada biti vraćen, dok sveštenik Smol tvrdi da hoće, i to uz dobit, i da ništa nije radio na svoju ruku.
Taj gubitak je najnovija finansijska glavobolja za Svetu Stolicu koja decenijama ima problema s lošim investicijama, sumnjivim računovodstvom, manipulativnim budžetima i sukobima interesa koji su potkopali njen finansijski ugled.
"Sveta Stolica je svesna situacije i proučava detalje", rekao je protparol Vatikana Mateo Bruni za AP, koji je saznao da na tome rade i jedna američka advokatska firma i najviši zvaničnici Katoličke crkve u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet