Stotine maturanata u Crnoj Gori palo maturski ispit iz jezika, navodno prepisivali

Više stotina maturanata u Crnoj Gori dobilo je nula bodova iz eksternog maturskog ispita iz crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika (CSBH).
Stotine maturanata u Crnoj Gori palo maturski ispit iz jezika, navodno prepisivali
Foto: Pixabay

Tako su ocenjeni, navodno, zbog prepisivanja, prenose Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, nulom su ocenjeni i neki đaci generacije pojedinih škola na severu Crne Gore, pišu Vijesti.

Eksterni maturski ispit iz CSBH održan je 11. aprila, a svi maturanti su radili isti test u isto vreme. Prema ranijem pisanju medija bili su u organizovani i u Vajber grupi, na kojoj su delili pitanja i odgovore. Skrinšotovi njihovog dopisivanja tokom ispita „procureli“ su ranije u javnost, prenose Vijesti.
 
Protest dela učenika koji su dobili nula bodova i roditelja
 
Deo učenika koji su dobili nula bodova iz eksternog maturskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja, i njihovi roditelji protestovali su danas u Ispitnom centru pored Ministarstva prosvete.
 
Prema pisanju Vijesti oni su uputili dopis ministru prosvete Miomiru Vojinoviću da ih primi na sastanak.
Ministar prosvete Miomir Vojinović primio je predstavnike roditelja učenika koji su izvršili uvid u test iz crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti i upoznao ih sa zaključkom Državne maturske komisije.
 
Kako piše u saopštenju, a imajući u vidu veliki broj zahteva učenika za uvid u test iz CSBH na maturskom i stručnom ispitu kao i interesovanje javnosti, Državna maturska komisija je održala hitan sastanak i odlučila da se ponovo vrednuju testovi učenika koji nisu položili. 
  • Janko

    03.06.2023 21:48
    E kad bi kod nas tako obarali pola vlade ne bi završilo osnovnu školu i cela Skupština.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.