Putin odlikovao Dodika Ordenom Aleksandra Nevskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je Ordenom Aleksandra Nevskog predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, navedeno je u objavljenom ukazu.
Putin odlikovao Dodika Ordenom Aleksandra Nevskog
Foto: 021.rs
Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvoju saradnje Ruske Federacije i BiH i jačanje partnerstva sa Republikom Srpskom, navedeno je u obrazloženju, prenela je novinska agencija Srna.
Ordenom za hrabrost odlikovani su i pisac i vojni novinar Zahar Prilepin, na koga je nedavno pokušan atentat.
Takođe, posmrtno je odlikovan njegov saputnik i vozač Aleksandar Šubin, koji je tada poginuo.
  • zgađen

    07.06.2023 07:54
    Degradacija ordena
    I nepomenik je odlikovan istim ordenom kao i dodik. Očito je da vrednost i značaj tog ordena ubrzano padaju.
  • ZX

    07.06.2023 07:50
    @ Aga agatoni akademik
    Ne znam kojoj akademiji pripadate, ali bi ista morala pažljivije da bira članove. Inače dodik nikada nije bio za ponos, pa mu ni orden neće pomoći.
  • Važno, značajno

    07.06.2023 00:21
    Ovo je važno i značajno, jer Rusija je jedna od 3 svetske supersile. Srbija ima moćne saveznike u pozadini i treba to da koristi. Dodik bi bio idealan sada za predsednika Srbije za sprovođenje 1244 rezolucije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.