Putin: Rušenje brane je varvarski čin Kijeva

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je rušenje brane Kahovke u južnoj Ukrajini kao "varvarski čin" Kijeva, tokom telefonskog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Putin: Rušenje brane je varvarski čin Kijeva
Foto: Beta/AP
"Varvarski čin s ciljem uništenja hidroelektrane Kahovke u regiji Herson doveo je do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmera", rekao je Putin, prema saopštenju Kremlja.
Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev rekao je u sredu da SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici u NATO moraju da "snose odgovornost" za uništenje brane Kahovke, prenela je novinska agencija TASS.
Rekao je da zemlje "koordinišu aktivnosti Ukrajine" i zato su "dale saglasnost za bombardovanje".
 
Brana je pukla rano u utorak, oslobodivši bujice vode koje su poplavile velike delove ukrajinske južne regije Herson.
 
I Ukrajina i Rusija optužuju jedna drugu da su je uništile.
  • Z

    08.06.2023 13:14
    Русија уништила свој гасовод, брану коју је контролисала, гранатира нуклеарку коју она држи под контролом, гранатира кримски мост, ево сад и цевовод за амонијак...
  • Sabahudin

    08.06.2023 12:22
    Omerović
    Reke su oduvek bile najbolje prirodne granice između država i naroda...
  • profa L sektor

    08.06.2023 12:08
    Barbarians at gates
    Ono kad varvar nekom kaže da su varvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.