Rumunija tražila od Rusije da smanji osoblje Ambasade u Bukureštu

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova je danas obavestilo Rusiju da mora da za 51 smanji broj svog osoblja u Ambasadui u Bukureštu, što bi bilo u skladu s brojem osoblja rumunske ambasade u Moskvi.
Rumunija tražila od Rusije da smanji osoblje Ambasade u Bukureštu
Foto: Pixabay
Ministarstvo je saopštilo da je Ambasadi Rusije dato 30 dana da primeni odluku, a ako to ne učini, nekim zaposlenima će biti povučena akreditacija.
Taj potez "odražava trenutni nivo bilateralnih odnosa" između Rumunije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo bez detaljnijeg objašnjenja.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da će Moskva "odgovoriti na odgovarajući način".
 
U jeku ruske invazije na Ukrajinu prošle godine, Rumunija je proterala nekoliko ruskih diplomata čime se pridruila talaua proterivanja ruskih zvaničnika iz evropskih zemalja.
  • Radojka

    09.06.2023 12:43
    naše pare
    Ajde prvo ovako:nisu Rusi nama ništa krivi zato što je naš interes da imamo jeftiniji gas i da NIKOM baš NIKOM NE UVODIMO SANKCIJE jer mi najbolje znamo šta su one za nas značile i kako su nas uvele u siromaštvo i organizovan kriminal! Za to nisu krivi Rusi već vrli Zapada kome je bilo malo sankcije nego nas je i bombardovao i dozvolio egzodus i proterivanje SRba gde god oni bili u bivšoj SFRJ !!! I još ovo:DA SE RAZUMEMO, NE DAJU ONI NAMA NIKAKVE PARE VEĆ BACAJU KOSKE UMESTO DA NAM PLATE RATNU ODŠTETU ZA 1999.
  • Iguman

    09.06.2023 11:50
    Kod nas ne da će da smanjuju, nego imaju I domaće izdajnike Srbe, koji spijuniraju za njih.
  • pismen

    09.06.2023 09:14
    @Sremska
    Rusi rovare kod nas? A pa da, ipak su nas oni okupirali, um ne zaboravite to, ali su nas bombardovali u vise navrata, ne zaboravite i to, aha, organizovali su prevrate i puceve, uf zaboravite i to, znam(!), atentati, a majku mu, ni to nisu radili... Sankcije, ne to nije to, kontrolisu medije kod nas, uf, ni to nije istina, oduzeli su nam deo teritorije, ne to nije... Joj ne znam, pomozite mi da shvatim sta tacno rade oni, Vi znate tu alternativnu istoriju, pomagajte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet