Nikola Sterdžon puštena na slobodu: Nevina sam

Bivša premijerka Škotske Nikola Sterdžon saopštila je večeras da je bila šokirana i pod velikim stresom kada je ranije u toku dana uhapšena pa puštena.

Dodala je da nije kriva po pitanju finansijskih malverzacija Škotske narodne partije (SNP).

"Znam da je ova istraga teška za ljude i zahvalna sam što su mnogi nastavili da pokazuju veru u mene. Cenim to, nikada ne bih uradila ništa da nanesem štetu SNP ili zemlji. Očigledno, uzimajući u obzir ovaj ceo proces, ne mogu da ulazim u detalje. Ipak, želim da kažem ovo - nevina sam, ništa nisam skrivila", navela je Sterdžon na Tviteru.
"Bez ikakve sumnje znam da sam nevina, ništa nisam protivzakonito uradila. Mnogo ljudi mi je poslalo poruke podrške prethodnih nedelja, uključujući i danas. Hvala im na ljubaznosti. Hvala mojoj najužoj porodici i prijateljima koji mi daju neophodnu podršku u ovom trenutku. Biće mi potrebno dan ili dva da procesuiram najnovija dešavanja", dodala je.
 
Sterdžon je rekla da planira da se vrati u parlament gde će nastaviti da predstavlja svoje glasače iz južnog Glazgova "najbolje što ume".
 
Ona je puštena iz pritvora bez optužnice i čeka dalju istragu, nakon što je ranije danas uhapšena.
 
Sterdžon, koja je dala ostavku na mesto prvog ministra i lidera SNP početkom aprila, treća je osoba koja je uhapšena u okviru Operacije Brančform, istrage škotske policije u vezi sa optužbama da je stranka nenamenski potrošila više od 600.000 funti (700.000 evra) donacija za kampanju nezavisnosti.
 
Njen suprug Piter Marel, bivši izvršni direktor SNP, uhapšen je 5. aprila u njihovoj kući u Adingstonu u blizini Glazgova i ispitivan je 12 sati pre nego što je pušten bez optužbe, prenosi Gardijan.
 
Policija je pretresla njihovu kuću i baštu, a po nalogu je pretresla i sedište SNP-a, dokumenata i kompjutere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet