Grčka: Spaseno 90 migranata sa jahte pod američkom zastavom, među njima 37 dece

Vlasti Grčke saopštile su da je 90 migranata, među kojima je 37 dece, spaseno sa jahte koja je iz Turske ka Italiji plovila pod američkom zastavom.
Grčka: Spaseno 90 migranata sa jahte pod američkom zastavom, među njima 37 dece
Foto: Pixabay

Operacija spasavanja je počela dan ranije pošto je jedan putnik jahte uputio poziv u pomoć kod grčkog ostrva Kitira, oko 250 kilometara jugozapadno od Atine.

Obalska straža je saopštila da je brodovima spasila 35 muškaraca, 18 žena, 27 dečaka i 10 devojčica iz Avganistana, Bangladeša, Pakistana, Iraka i Egipta.

Dvojica spasenih su uhapšena zbog optužbi za krijumčarenje, dok su ostali putnici iskrcani u obližnju luku gde će biti registrovani.
 
Krijumčari poslednjih godina koriste jahte i jedrilice ukradene iz turskih marina, da bi pokušali da izbegnu otkrivanje duž puteva ka Evropi.
 
Često zaobilaze Grčku i kreću ka južnom italijanskom kopnu, što omogućava lakši pristup državama srednje Evrope.
 
Duže putovanje u Italiju je takođe isplativije i obično košta svakog putnika oko 9.000 dolara, ili oko šest puta više od iznosa koji naplaćuju šverceri na turskoj obali za vožnju gumenjakom do ostrva u istočnoj Grčkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.