Malezija traži od Interpola poternicu za komičarkom jer se našalila na račun nestalog aviona

Vlasti Malezije zatražile su od Interpola da pomogne u utvrđivanju identiteta i prebivališta komičarke Džoslin Čia, koja se našalila na račun nestalog aviona sa leta MH 370.
Taj avion je u martu 2014. godine poleteo iz Kuala Lumpura i nikada nije pronađen. Potraga je trajala četiri godine a u avionu je bilo 239 osoba. Svi se smatraju mrtvima.
Naime, protiv Džoslin koja je rođena u Singapuru, ali ima američko državljanstvo, pokrenuta je istraga zbog uvredljivog i agresivnog sadržaja na internetu. 
Ona je advokatica i amaterski se bavi komedijom. U nastupu čiji snimak je prošle nedelje postavljen na Tiktok, ona je, aludirajući na rivalstvo Singapura i Malezije, rekla da je Singapur postao zemlja prvog sveta dok je Malezija u razvoju. Tom prilikom je dodala da maležanski avioni ne mogu da lete, da avioni Malezija erlajnsa nestaju i zaključila da "neke šale ne slete".
 
Snimak tog nastupa je zbog pritužbi iz Malezije skinut sa Tiktoka.
 
Čia je tim povodom izjavila da je nastup u kojem se spominju maležanski avioni izvela više stotina puta i da nikada nije bilo problema. Ona kaže da ostaje pri svojoj šali i da je snimak sa Tiktoka izvučen iz konteksta.
 
Iz Malezije je nezvanično saopšteno da bi policija te zemlje mogla od Interpola da zatraži raspisivanje crvene poternice. U tom slučaju, zemlje koje sarađuju sa Interpolom bi morale da uhapse optuženu i obezbede pritvor, do isporuke zemlji koja je raspisala poternicu.  
 
Pre toga Interpol mora pozitivno da odgovori na zahtev Malezije i pokrene proceduru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet