Malezija traži od Interpola poternicu za komičarkom jer se našalila na račun nestalog aviona

Vlasti Malezije zatražile su od Interpola da pomogne u utvrđivanju identiteta i prebivališta komičarke Džoslin Čia, koja se našalila na račun nestalog aviona sa leta MH 370.
Taj avion je u martu 2014. godine poleteo iz Kuala Lumpura i nikada nije pronađen. Potraga je trajala četiri godine a u avionu je bilo 239 osoba. Svi se smatraju mrtvima.
Naime, protiv Džoslin koja je rođena u Singapuru, ali ima američko državljanstvo, pokrenuta je istraga zbog uvredljivog i agresivnog sadržaja na internetu. 
Ona je advokatica i amaterski se bavi komedijom. U nastupu čiji snimak je prošle nedelje postavljen na Tiktok, ona je, aludirajući na rivalstvo Singapura i Malezije, rekla da je Singapur postao zemlja prvog sveta dok je Malezija u razvoju. Tom prilikom je dodala da maležanski avioni ne mogu da lete, da avioni Malezija erlajnsa nestaju i zaključila da "neke šale ne slete".
 
Snimak tog nastupa je zbog pritužbi iz Malezije skinut sa Tiktoka.
 
Čia je tim povodom izjavila da je nastup u kojem se spominju maležanski avioni izvela više stotina puta i da nikada nije bilo problema. Ona kaže da ostaje pri svojoj šali i da je snimak sa Tiktoka izvučen iz konteksta.
 
Iz Malezije je nezvanično saopšteno da bi policija te zemlje mogla od Interpola da zatraži raspisivanje crvene poternice. U tom slučaju, zemlje koje sarađuju sa Interpolom bi morale da uhapse optuženu i obezbede pritvor, do isporuke zemlji koja je raspisala poternicu.  
 
Pre toga Interpol mora pozitivno da odgovori na zahtev Malezije i pokrene proceduru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.