VIDEO Marko Milošević na otkrivanju spomenika svom ocu u Rusiji: Mi smo bitku izgubili, ali rat ne

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, pojavio se na otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi.
Ovo je prvo pojavljivanje Marka Miloševića u javnosti nakon više godina.
Milošević, za kojim je na snazi poternica Interpola, bio je na otkrivanju spomenika u društvu Aleksandra Zaldostanova, osnivača i vođe moto kluba "Noćni vukovi", inače bliskog prijatelja Vladimira Putina.
Na poziv Zaldostanova, Marko je dao izjavu pred kamerom.
 
"Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu!", rekao je Milošević, dok je neko pored njega dodao "Srbina čuva slava i Bog", a Zaldastanov pokazao tri prsta.
 
 
N1 podseća da se Marko Milošević u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu. Posle svrgavanja režima svog oca 5. oktobra 2000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje poslovanja mlađeg Miloševića. On je već 7. oktobra 2000. godine napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.
 
U Srbiji je za njim na snazi poternica Interpola, po kojoj bi trebalo da bude uhapšen ako bi se pojavio u zemlji.
 
O njegovom životu u Rusiji nije bilo mnogo zvaničnih podataka.
Spomenik Slobodanu Miloševiću zapravo je bronzana statua i rad beogradskog vajara Dragana Radenovića. Uz nju se nalazi i tabla na kojoj piše njegov navodni citat:
 
"Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite – sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad - pobesneli pas na lancu - hvata vas za grlo".
 
  • /

    18.06.2023 22:52
    /
    videh sliku spomenika.
    kao da ga je uradio isti ovaj koji je radio spomenik pupinu u nsu.
    isto tako kao nabacana .ovna
  • Operator

    17.06.2023 11:43
    Marka izdržavaju Rusi i sad su ga aktivirali radi propagande u Srbiji.
  • Ružica

    17.06.2023 11:26
    Nada umire poslednja. Samo se vi nadajte da će ga Rusija isporučiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet