Putin: Rusija prebacila prvi kontingent nuklearnog naoružanja u Belorusiju

Rusija je prebacila prvi kontingent nuklearnog naoružanja u Belorusiju, a do kraja godine završiće prebacivanje taktičkog nuklearnog oružja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Komentarišući pozive na obnovu pregovora o smanjenju nuklearnog naoružanja, Putin je poručio da o tome neće pregovarati sa zapadnim zemljama, preneo je Tass.

"Mi imamo više nuklearnog naoružanja nego zemlje NATO. Oni to znaju i sve vreme nas ubeđuju da počnemo pregovore o smanjenju. Neka idu dođavola", kazao je predsednik Rusije.

Prema Putinovim rečima, Rusija ne treba da koristi nuklearno oružje, ali je to teoretski moguće u slučaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta, nezavisnosti i postojanja zemlje.
 
"Nuklearno oružje se pravi da bi se osigurala naša bezbednost, u najširem smislu te reči, i postojanje ruske države“, kazao je Putin i dodao da presedan postoji, jer su to već jednom uradile Sjedinjene Američke Države.
 
Govoreći o uzrocima rata u Ukrajini, Putin je rekao: "Zapad o tome nije želeo da razgovara sa Rusijom, ali želeće, a mi ćemo videti kada ćemo i o čemu s njima razgovarati“.
 
On je istakao da Rusija praktično nema kontakte sa SAD, ali nije od njih odustala.
 
"Oni su prebacili dijalog na polje isporuka oružja Ukrajini, a mi ćemo uništiti sve što su im poslali, pa ćemo videti šta će biti dalje. Za sada je uništeno skoro 30 odsto teške oklopne tehnike“, kazao je.
 
Dodao je da ne isključuje mogućnost da bi stvari po pitanju Ukrajine možda krenule drugim putem da je u SAD bila druga administracija.
 
"Bajden je iskusan političar i nije na meni da ga učim. Mi ćemo raditi sve što je u skladu sa našim interesima i to će jednom morati da prihvate“, poručio je Putin.
  • zztop

    16.06.2023 21:49
    Putine , ne naginji se kroz prozor...
  • Lala

    16.06.2023 21:30
    Tako je
    To " majstore". Pokaži im ko su " baćuške"
  • Моноштор

    16.06.2023 21:26
    Урушиће се Русија као кула од карата.Барем је то истина и то веома брзо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet