VIDEO: Bajden govor završio rečima "Bože, čuvaj kraljicu"

Predsednik SAD Džozef Bajden ponovo je u centru pažnje javnosti, ovog puta, zbog pominjanja kraljice na događaju čija je tema bila - bezbednost i oružje.
Bajden je zbunio prisutne dok je završavao govor o bezbednosti u Konektikatu rekavši "Bože, čuvaj kraljicu". Frazu je izgovorio na kraju svog obraćanja na Samitu o bezbednosti zajednica u Vest Hartfordu.
Inače, prisutnima je rekao da se tom području približava olujno nevreme, te da neće moći da se rukuje sa svima, ali je obećao da će se fotografisati sa publikom.
Tada je spomenuo kraljicu, koja je preminula prošlog septembra, na čije mesto je došao kralj Čarls Treći.
 
 
Predsednik SAD je početkom meseca takođe izazvao pažnju javnosti tokom dodele diploma na ceremoniji u Vazduhoplovnoj akademiji, kada sa sapleo i pao.
 
Osamdesetogodišnji Bajden je ipak, nakon pada, brzo ustao na jedno koleno, uz pomoć troje ljudi, a iz Bele kuće su ubrzo objasnili da se predsednik sapleo zbog vreće sa peskom koja je bila na bini, i da se oseća dobro.
  • Б

    19.06.2023 04:52
    О демократији
    Какав диван пример демократије, тачно се види да он доноси све одлуке и да је потпуно у току са свим дешавањима. Следеће године има шансу да поново буде изабран, јер је очевидно "прави човек за комбинат", што рече Балашевић.
    Демократија је као онај дечији кутак у шопинг центрима: дечица се играју, мало се потуку, испрљају, вичу, плачу, али то је све за децу и нико то не узима за озбиљно. За то време елите скривене од очију јавности заправо владају и пљачкају. Један амерички економиста је израчунао да би просечна годишња зарада у САД 2020 требала да буде преко 400 хиљада долара, да елите не краду, не разбацују паре на ратове и сл.
    Ако се негде дечица мало узјогуне па хоће да изађу из свог ограђеног кутка, ту су обавештајне службе, "невладине" организације, "слободни" медији и "спонтани" покрети који ће часком да их врате где им је место. Мало их поделе по свим могућим критеријумима: националним, расним, сексуалним, полним, чисто да се пролетери свих земаља ни случајно не уједине против уједињених крвопија.
    У "недемократским" земљама власт мора да озбиљно слуша шта грађани говоре и да се према томе прилагођава; не могу да допусте да грађани пола године протестују као у Француској, или Израелу. Постоје начини на које грађани утичу на политику, богаташи нису привилеговани. Наравно, такве земље морају да буду спремне да се бране од "демократије".
  • Predrag

    18.06.2023 17:35
    Solucija
    Kad su ostavljene dve solucije koga izabrati Trampa ili Bajdena. Svako normalan bi glasao za Bajdena.
  • Radojka

    18.06.2023 15:27
    Ovo vise nije ni smesno ni tuzno. Ovo svet dosad nije video.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet