Severna Makedonija od danas predsedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Severna Makedonija od danas predsedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE, SEECP), objavio je njen ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.
Severna Makedonija od danas predsedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi
Foto: Pixabay
Osmani je novinarima rekao da je to treći međunarodni forum kojim Severna Makedonija predsedava ove godine pored Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Američko-jadranske povelje (U. S. – Adriatic Charter).
Tokom predsedavanja Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, po rečima Osmanija, u fokusu će biti pomirenje, regionalna saradnja i ubrzavanje evroatlantskih integracija regiona.
"PSJIE zbog svoje sveobuhvatnosti i uključenosti 13 država članica koje su i članice NATO, EU i OEBS, predstavlja odličnu platformu za politički dijalog, a samim tim i korak napred u odnosu na prošlost i prevazilaženje otvorenih pitanja", rekao je Osmani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.