Zakazana sednica Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore zbog navoda o Đukanoviću i Zviceru

Crnogorski premijer Dritan Abazović za danas je zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.
Na sednici  će se govoriti o novoj aferi koja se odnosi na presretnutu telefonsku komunikaciju osumnjičenih članova kriminalne grupe Radoja Zvicera, u kojoj se pominje i bivši predsednik države Milo Đukanović.
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović i neke partije zatražile su od tužilaštva da hitno ispita da li je Đukanović dobijao novac od šverca cigareta, jer se u prepisci na aplikaciji "Skaj" tvrdi da mu je svakog meseca isplaćivano 300.000 evra, prenosi RTCG.
Demokratska partija socijalista saopštila je da je reč o izmišljenoj aferi i o neuspelom pokušaju da se diskredituje njihov dugogodišnji predsednik.
 
Portal RTCG uputio je pitanja Specijalnom državnom tužilaštvu povodom objavljene prepiske na aplikaciji "Skaj" i čeka odgovore.
 
Deo prepiske, u kojoj se uhapšeni oficir Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović hvalio šefu kavačkog kriminalnog klana Zviceru oduzimanjem cigareta, sadrži i deo gde se, lažno se potpisujući kao njegov brat od strica, dopisivao o švercu cigareta, pominjući Đukanovića i njegovog savetnika Milana Roćena.
 
"Ne pominji Roćena. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko", piše u poruci.
 
Đukanović i Roćen se do sada nisu oglašavali u vezi sa tim navodima.
  • Laloš

    03.07.2023 13:52
    Eee kada bi ovde procurile presretnute prepiske sa Skya imali bi što šta da vidimo.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.