Na aerodromu u Skoplju prijavio samo kofer, pa ostao bez 90.000 evra

Carinici na Međunarodnom aerodromu "Skoplje" sprečili su pokušaj nelegalnog iznošenja deviza i zaplenili 90.000 evra, saopštila je danas Carinska uprava Severne Makedonije.
Na aerodromu u Skoplju prijavio samo kofer, pa ostao bez 90.000 evra
Foto: Pixabay
Kako se navodi, putnik na liniji Skoplje - Cirih, strani državljanin, prijavio se na Međunarodnom aerodromu "Skoplje" sa samo jednim sivim koferom, nakon čega je krenuo iz Severne Makedonije i nije prijavio ništa za carinsku kontrolu.
Prilikom kontrole putnika, u prednjem i zadnjem džepu pronađeno je 100.000 evra koji nisu bili prijavljeni, čime je prekršen Zakona o deviznom poslovanju.
"Po Zakonu mu je vraćeno 10.000 evra, a preostalih 90.000 evra, za koje nije imao dokument, privremeno je zadržano", navodi se u saopštenju i dodaje da je protiv njega sudu podneta prijava za devizni prekršaj.
  • ТЕННИС

    04.07.2023 16:43
    Добро је прошао
    И даље има 10.000€ више од мене..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.