Bošnjački član Predsedništva BiH se u Londonu založio za smenjivanje Dodika

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović je u razgovoru sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem u Londonu rekao da predsednik RS Milorad Dodik treba da bude smenjen.
Bošnjački član Predsedništva BiH se u Londonu založio za smenjivanje Dodika
Foto: 021.rs
"Bećirović je ukazao na opasnost destabilizacije BiH i regiona zbog opasnog antidejtonskog delovanja organa Republike Srpske. Naglasio je da se pokazala tačnim konstatacija da je politika RS primarno bezbednosni problem, a ne politički, te poručio da predsednika RS treba smeniti pre no što izazove destabilizaciju zemlje i regiona", saopštio je Bećirovićev kabinet.
Bećirović je, kako se navodi, naglasio da je "bolje smeniti Dodika, nego dozvoliti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode Bosne i Hercegovine".
Naglasio je da je "od izuzetne važnosti da svetska velesila, poput Velike Britanije, čvrsto stoje uz BiH i njene građane".
 
Britanski ministar spoljnih poslova, navodi se u saopštenju, rekao je da je interes njegove zemlje očuvanje mira i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Kleveli je istakao posvećenost Velike Britanije demokratskim snagama, navodeći da je budućnost BiH neupitna i da će njegova zemlja preduzeti dodatne korake u pravcu stabilizacije prilika u tom delu Evrope.
 
Sastanku je prisustvovao i specijalni izaslanik Velike Britanije za za Zapadni Balkan Stjuart Pič koji je istakao da je njegova država, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznica BiH i najavio da će nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.
  • Sremac

    05.07.2023 07:45
    @Mick
    Republika
    Nezavisnost,otcepljenje,ujedinjenje,tim redom!

    Prvo Vojvodina, bez ujedinjenja naravno.
  • Vule

    05.07.2023 06:25
    Traze od engleza da smene onog kog su srbi izabrali? A sto nisu pitali dal moze atentat, brze je, jeftinije? Ili da ga vode u hag?
  • Mick

    05.07.2023 06:09
    Republika
    Nezavisnost,otcepljenje,ujedinjenje,tim redom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet