Irankama će biti dozvoljeno da prisustvuju muškim fudbalskim utakmicama

Irankama će biti dozvoljeno da prisustvuju utakmicama muškog fudbalskog prvenstva, pošto im je to dugo bile zabranjeno uz retke izuzetke, rekao je predsednik Iranske fudbalske federacije Mehdi Tadž.
"Jedna od glavnih karakteristika ove sezone je to što će žene moći da uđu na stadione", rekao je Tadž na ceremoniji žreba.
Prvenstvo sa 16 ekipa trebalo bi da počne u avgustu.
Iran je više od 40 godina zabranjivao ženama da prisustvuju muškim fudbalskim utakmicama.
 
Ženama je samo u izuzetnim prilikama bilo dozvoljeno da prisustvuju mečevima.
 
Oko 4.000 Iranki moglo je u oktobru 2019. godine da prisustvuje kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. protiv Kambodže na stadionu Azadi u Teheranu, i to prvi put od Revolucije 1979. godine.

Teme

Iran
  • anri

    10.07.2023 13:59
    Teško je bilo zamisliti veću kaznu za žene od gledanja kako trče 22 budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.