Bajden na kraju evropske turneje: NATO nikada nije bio jači

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da NATO nikada nije bio jači.
 Bajden na kraju evropske turneje: NATO nikada nije bio jači
Foto: Beta/AP
On je to rekao na sastanku sa Finskim predsednikom Saulijem Niinisteom u predsedničkoj palati u Helsinkiju, gde završava svoju evropsku turneju. 
Bajden danas završava petodnevno putovanje u Evropu tokom kog je pružio podršku liderima nordijskih država kako bi pokazao sve veću moć i uticaj NATO-a protiv rastuće Rusije.
"Vidimo potpunu promenu u evropskoj bezbednosnoj strukturi kao rezultat poteza Rusije, a nordijske zemlje su se približile Zapadu kao odgovor na agresivne i destabilizujuće akcije Rusije", rekao je zvaničnik Bele kuće.
 
Niinisto je rekao da je članstvo Finske u NATO-u najavilo "novu eru bezbednosti" i pozdravio Bajdena jer je "stvorio jedinstvo" na samitu u Vilnjusu.
 
"Osećam se dobro zbog putovanja", rekao je Bajden juče novinarima pre leta za Finsku dodajući da je "ostvario svaki cilj koji je nameravao da postigne".
 
On je otputovao u Finsku, koja deli granicu sa Rusijom, direktno sa ovonedeljnih pregovora o NATO-u u Viljnusu u Litvaniji kako bi učestvovao na američko-nordijskom samitu sa liderima Finske, Švedske, Danske, Islanda i Norveške.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet