VIDEO: Veliki požar kod Šibenika, gore kuće i automobili, četvoro lakše povređeno

Kod Šibenika je danas izbio veliki požar, vatra je zahvatila više kuća i automobila, brojni stanovnici su evakuisani, a četvoro je lakše povređeno, javili su hrvatski mediji.
Gašenje požara koji je izbio oko 11 sati u mestu Gornji Banovci, otežava jak vetar, vatra se brzo širi, te gašenje traje satima.
 
Iz Hrvatske vatrogasne zajednice za N1 Zagreb potvrđuju da su povređeni jedan vatrogasac i još jedna osoba.
 
"Vatrogasac se nadisao dima, sad je dobro. Građanin je svojom krivicom došao u zonu gašenja, apelujemo na građane da se sklone iz zone gašenja", navodi se.
Na terenu je 155 vatrogasaca sa 57 vozila, a hrvatsko Ministarstvo odbrane poslalo je u Grebašticu svih pet kanadera koji su im na raspolaganju, dok su angažovana i dva ertraktora, a u dolasku su još dva.
 
Broj vatrogasaca na terenu se stalno povećava, a angažovani su i vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.
 
Komandant Vatrogasne jedinice Šibenik Volimir Milošević rekao je da je požar zahvatio stambene objekte i da se evakuišu porodice, čiji su objekti ugroženi ili zahvaćeni požarom.
 
"Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti šta mogu. Vetar nam otežava posao", rekao je Milošević i dodao da je područje oko Grebaštice bez električne energije.
 
 
On dodaje da za sada nemaju podatke o oštećenim objektima, a da će stanovnici ugroženog dela biti smešteni u sportsku dvoranu na šibenskom Baldekinu.
 
Zbog požara je obustavljen saobraćaj na Jadranskoj magistrali od Žaborića do Bila, kod Primoštena.
 
Glavni županijski vatrogasni komandant Darko Dukić rekao je za HRT da su "goreli krovovi kuća, vrlo su nepovoljni vremenski uslovi i dosta je jak orkanski jugo" i dodao da je vatrena linija kilometarska.
 
 
Brodaricom, Žaborićem, ostrvom Krapanj i drugim mestima između Šibenika i požarišta širi se oblak dima i snažan smrad paljevine.

Policija moli građane i da uklone automobile i udalje se od vatre.

Stanovnicima ugroženog dela Grebaštice obezbeđen je smeštaj u Šibeniku.

  • zztop

    14.07.2023 18:24
    Kažu gorelo i prošle godine na isti dan +/- 10 minuta , hm čudno ...
  • NS

    14.07.2023 07:12
    NS
    Jako jezivo i žalosno. A što minusi na takvu nesreću ? Zar nemate ni malo saosećanja? I oni su ljudi, a ljudski životi nemaju cenu. Sramota!!!
  • NS

    13.07.2023 19:31
    NS
    Ovo je jezivo i neviđeno. Samo da se ljudi spasu, a o materijalnoj šteti ....... Ne dao Bog nikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet