Naučnik upozorio: Biće još težih toplotnih talasa, ovo je samo početak

Sajmon Luis, profesor nauke o globalnim promenama na Univerzitetskom koledžu u Londonu, izjavio je da bi čovečanstvo trebalo da se pripremi za još teže toplotne talase u budućnosti.
Naučnik upozorio: Biće još težih toplotnih talasa, ovo je samo početak
Foto: Beta/AP
"Ovo je samo početak. To je ono što klimatski sistem može da uradi pri zagrevanju od samo 1,2 stepena Celzijusa. Trenutna globalna politika nas dovodi do zagrevanja od 2,7 stepeni do 2100. To je zaista zastrašujuće", upozorio je Luis, prenosi Skaj njuz.
Prema njegovim rečima, društvo će morati da se prilagodi ekstremnim temperaturama.
"Temeljno, brzo i trajno smanjenje emisija ugljenika na neto nulu može zaustaviti zagrevanje, ali čovečanstvo će morati da se prilagodi još ozbiljnijim toplotnim talasima u budućnosti", dodao je Luis.
 
Kako je ocenio, sve je manje mogućnosti da se obezbedi vitalna i održiva budućnost za sve.
  • .I.

    18.07.2023 09:58
    priroda se sama brani svojim mehanizmima a mi je samo jos vise zagadjujemo industrijom, ratovima itd.ali da, proci ce i ovo kada nas stetocina vise ne bude
  • Toma

    18.07.2023 09:03
    Toma
    Uteha je sto od nas niko nejce biti živ do 2100 godine! Do tada verovatno ljudi će se radjati sa nekom zaštitom od tih Vrucina jer Priroda čuda čini ako neidluci istrebljenje ljudskog roda!
  • Max

    18.07.2023 07:20
    Globalno zagrevanje
    Ja stvarno ne znam ko vise veruje u ove bajke i basne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet