VIDEO: Avionu usred leta otpao vazdušni tobogan

Vazdušni tobogan aviona boing 767 kompanije "Junajted erlajns", koji služi kao izlaz u vanrednim situacijama, ispao je usred leta u ponedeljak i pao u dvorište kuće u blizini čikaškog aerodroma.
Amerikanac Patrik Devit živi u naselju gde je tobogan pao, desetak kilometara od piste aerodroma "O'Her".
On je rekao za WLS, filijalu američke mreže CNN, da su on, njegov tast i zet bili u kući kada su čuli jak udarac u njihovom dvorištu oko podneva, a onda su pozvali policiju.
"Kada se totalno razvuče tobogan, veći je od manjeg automobila. To je veoma, veoma veliko parče opreme koje je palo", rekao je Devid za čikašku stanicu.
 
Radnici na održavanju na aerodromu "O'Her" utvrdili su da je avionu nedostajao pomoćni tobogan kada je sleteo na pistu, prema podacima Savezne uprave za avijaciju (FAA).
 
FAA sprovodi detaljnu istragu kako bi utvrdila uzrok njegovog odvajanja, ali je agencija odbila da da više detalja, navodi se u izveštajima.
 
U avionu je bilo 155 putnika i 10 članova posade.
 
"Junajted erlajns" je saopštio da je odmah kontaktirao FAA i da njihov tim radi kako bi bolje razumeo šta se tačno desilo. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.