Dodika saslušala SIPA, iz njegovog Kabineta objavljivanje informacija o tome ocenili neprihvatljvim

Iz Kabineta predsednika RS Milorada Dodika saopšteno je da je krajnje neprihvatljivo da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsednik RS dao izjavu službenicima SIPA.
Dodika saslušala SIPA, iz njegovog Kabineta objavljivanje informacija o tome ocenili neprihvatljvim
Foto: 021.rs
To, navodi se, dovoljno govori o BiH i njenim institucijama.
"Sa druge strane, jasno je da je reč o sprezi onih koji udruženo deluju protiv RS, institucija i srpskog naroda", ocenili su iz Dodikovog kabineta, prenela je novinska agencija Srna.
Dostavljanje informacije pojedinim medijima da je Dodik danas dao izjavu pripadnicima SIPA u Banjaluci, dodali su, dokaz je više da je "reč o tužilačko-političko-medijskoj igrariji, usmerenoj ka jednoj od najvažnijih institucija u svakoj normalnoj državi".
 
Još su istakli da je objavljivanje informacije da je Dodik dao iskaz službenim osobama zaposlenim u SIPA "prekršena tajnost istrage koja je u toku po nalogu Suda i Tužilaštva BiH", te da se tako stvara pritisak javnosti i narušava prezumpcija nevinosti.
 
Pojedini mediji danas su objavili da su pripadnici SIPA saslušali Dodika kao osumnjičenog u predmetu koje je Tužilaštvo BiH otvorilo protiv njega zbog potpisivanja ukaza o proglašenju zakona o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika na teritoriji RS.
 
Osim njega, u tom predmetu je osumnjičen i direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić, zbog objavljivanja tih zakona, koje je prethodno poništio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.
 
Prema izmenjenim odredbama Krivičnog zakona, koje je nametnuo Šmit, nesprovođenje odluka visokog predstavnika se tretiraju kao krivično delo.
  • Realista

    20.07.2023 08:54
    @Vule:
    Kad već niste sposobni da budete samostalni, bolje da vas okupiraju prosvećeni narodi, kao Austrougari, nego Osmanlije, pod čijim ste opankom proveli 500 godina zahvaljujući izdajama sopstvene vlastele - manje više što trpite i danas. Sa druge strane Austrougarima možete da zahvalite što se bar deo srpskog stanovništva mogao obrazovati na fakultetima i bar donekle prosvetiti zatucanu rulju.
  • Davor

    20.07.2023 08:00
    Kad muljatoru neko bilo sta uradi - odma je protiv srpskog naroda akt. Razume se. Nije jer je muljator.
  • Vule

    20.07.2023 06:09
    Pre stotinak godina su srbi bili nezadovoljni jer ih je okupirala austrougarska.
    A pocorek i ferdinand i evropa su to ignorisali, i kako zavrsilo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet