VIDEO: Srušio se deo mosta u grčkom gradu Patras, najmanje dvoje mrtvih

Deo mosta na ulazu u grčki grad Patras srušio se danas, a izveštaji ukazuju da je najmanje jedna osoba poginula, dve se vode kao nestale, a pet je povređeno i oni su prevezeni u bolnicu.
Na mesto nesreće stiglo je šest vozila hitne pomoći i mobilnih medicinskih jedinica, kao i najmanje 18 vatrogasaca sa psom tragačem, saopštio je Nacionalni centar za hitne slučajeve.
Najmanje dvoje povređenih su radnici koji su radili na sanaciji mosta, navodi Katimerini.
Reč je o mostu u blizini romskog naselja, na Perimetriki Odos Patrasu, na 205. kilometru nacionalnog auto-puta Atina-Patras, saznaje ERT.
 
 
Ranije je taj most imao problema sa statikom, zbog čega je 2021. godine počela njegova sanacija, prenosi Katimerini. Most je pokazivao znake značajne korozije i popravljan je deo po deo. 
 
  • Banderaš

    23.07.2023 14:55
    Kada se ovako nesto togodi u Nemačkoj Austriji ili Švajcarskoj niko ne viče niko ne pravi paniku,već je pristup dozvoljen samo stručnim i ovlašćenim službenicima koji su obučeni za nesreće i rade svoj posao.
    Na snimku se jasno vide civili,u kupaćim šorcevima viču i ometaju rad sručnjaka i više štete istrazi nego što su korisni.i na celom neorganizovanm balkanu je isto i primer je nevreme koje se dešava u srbiji gde nema i ne postoje stručne osobe ,nema civilne zaštite da organizuje i reaguje,već je sve prepušteno u ruke građana ili radnika čistoće koji nisu ovlašćeni niti stručno obučeni za takve situacije.
    Jasno se vidi koliko je važno postojanje zrele,ozbiljne pravne države,jer ovakva kakva je ne mora ni da postoji,osim za političare kojima koristi za pljačku i bogačenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet