FOTO, VIDEO: Jako nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku, padao grad veličine jajeta

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je kasno sinoć crveno upozorenje za grmljavinsko nevreme u zagrebačkoj regiji.
FOTO, VIDEO: Jako nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku, padao grad veličine jajeta
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oluja je sinoć stigla u Sloveniju. Uz grmljavinu pao je jak grad. Nevreme je nešto pre 23 časa stiglo do hrvatske granice kod Samoborskog gorja, ali je, sudeći prema radarskim prikazima, ipak oslabila  na putu do Hrvatske, javlja Index.hr. 
Nešto posle 23 časa nad zapadnijim delovima Zagreba počelo je jako da seva i grmi. I na zapadu i na istoku grada pao je grad.
 
Meteorolozi i danas u Hrvatskoj očekuju jače grmljavinsko nevreme praćeno olujnim udarima vetra, obilnom kišom i gradom.
 
 
Narandžasto upozorenje je na snazi za Slavoniju, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju i Istru i Kvarner. Za splitsku i kninsku regiju na snazi je žuto upozorenje za nevreme, dok je na dubrovačkom području na snazi narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura.
 
Nevreme je sinoć oko 21.30 pogodilo Sloveniju. Slovenački mediji pišu kako je reč o vrlo jakoj oluji. Stigla je do zapadne Slovenije iz smera Italije, praćena jakim vetrom i gradom. Nevreme je prvo oko 21 čas zahvatilo Gorišku, a potom je došlo nad središnju i istočnu Sloveniju pri čemu je saobraćaj bio otežan. 
 
 
Kako je na slovenskom Pop TV-u rekao meteorolog Brane Gregorčič, snažno nevreme brzo se iz dela Slovenije uz italijansku granicu premestilo u unutrašnjost Slovenije, prema procenama čak i 100 kilometara na sat. Sa sobom je donelo vrlo jake udare vetra, brojne udare munja i pljuskove. 
 
Zbog velike verovatnoće obilnog i krupnog grada, jakih udara vetra i vrlo jakih pljuskova, slovenačka meteorološka služba Arso proglasila je crveni stepen opasnosti. 
 
"Snažna superćelijska oluja pogodila je slovenačku granicu kod Nove Gorice iz Italije, praćena orkanskim udarima vetra, jakim pljuskovima i lokalno vrlo velikom tučom. Oluja će se kretati prema središnjoj Sloveniji. Sklonite se i pobrinite se za svoju sigurnost", naveo je Meteoinfo.
 
 
Jedan od snimaka pokazuje koliko je bio snažan grad na zapadu Slovenije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet