Zbog štrajka Rajanera u Belgiji otkazano skoro 100 letova

Zbog štrajka pilota irske avio-kompanije Rajaner danas je otkazano ukupno 96 dolaznih i odlaznih letova sa belgijskog aerodroma Šarleroa.
Zbog štrajka Rajanera u Belgiji otkazano skoro 100 letova
Foto: Pixabay
Štrajkom organizovanog zbog nezadovoljstva s uslovima rada pogođeno je oko 17.000 putnika, što je oko 28 odsto od ukupno predviđenog broja, prenela je uprava aerodroma Frans presu.
Piloti na aerodromu u Belgiji, gde im je baza, navode da kompanija ne želi da poštuje kolektivni ugovor koji predviđa određen broj dana odmora u zamenu za  smanjenje plata prihvaćeno 2020. godine u vreme kovid krize.
Sindikati pilota optužuju Rajaner da ne poštuje belgijske zakone i da ostvaruje dobit od "socijalnog dampinga" koji omogućuje nelojalnu konkurenciju.
  • kvazi englez

    29.07.2023 14:11
    (C)Ryanair
  • Sale

    29.07.2023 11:22
    Bravo
    Šta drugo očekivati od tih low-cost kompanija?! Kao što putnike tretiraju loše, tako i radnike tretiraju.
    Svaka čast za štrajk!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.