U delu Nigerije građani masovno pljačkaju prodavnice i skladišta hrane, uveden policijski čas

Policijski čas uveden je u nedelju uveče na severoistoku Nigerije gde su stotine stanovnika opljačkale ogromne prodavnice i javna skladišta hrane.
Tinejdžeri koji žive na ulici počeli su da pljačkaju, ali su im se ubrzo pridružile stotine stanovnika koji su ušli u prodavnice i skladišta hrane, i odneli sve što su mogli, a posebno žito.
Policija je saopštila da su njeni pripadnici raspoređeni za nadgledanje poštovanja policijskog časa i sprečavanje dalje pljačke.
Nigerija, najmnogoljudnija zemlja u Africi i najveća privreda na kontinentu, suočava se sa ozbiljnom ekonomskom krizom od 2016. godine, pogoršanom pandemijom korona virusa, a zatim ruskom ofanzivom u Ukrajini što je omelo uvoz hrane.
 
Uprkos ogromnim rezervama nafte u Nigeriji, oko polovina od 215 miliona ljudi živi u ekstremnom siromaštvu - sa manje od dva dolara dnevno (oko 210 diinara).
 
U protekla dva meseca siromaštvo se pogoršalo pošto je novi predsednik Bola Tinubu preduzeo niz ekonomskih mera u interesu dugoročnih investicija, ali sa ozbiljnim posledicama po novčanike domaćinstava.
  • TwinMos

    31.07.2023 21:10
    Realista @ Vec mnogo godina unazad je Rusija najveci izvoznik zita na svetu, veoma lako proverljiva cinjenica. Najlakse je lupetati gluposti iz ciste mrznje prema nekome.
  • @Realista

    31.07.2023 15:21
    Rusija je u prethodnoj sezoni izvezla više od 45 miliona tona žita, a po tebi tako "realnom" nemaju ni za sebe. Ako se takmičiš za osobu sa najlicemernijim potpisom, dobro ti ide, ostrašćeniji i nesposobniji od tebe je retko ko ovde. Nadam se da si bar plaćen za širenje anti-ruske propagande.
  • Realista

    31.07.2023 14:34
    @Izvidjac Futog:
    Demagog, navedi bar jedan slučaj ruskog poklanjanja ruske pšenice afričkim (a ne Afričkim) zemljama? Rusi nemaju dovoljno žita za sebe a ne da ga poklanjaju, zato im je i Ukrajina potrebna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet