Desetine mrtvih u poplavama u Kini

U delovima Kine su najgore poplave poslednjih decenija, uz više desetina mrtvih, objavljeno je danas u Pekingu.
Meteorološke vlasti saopštile su da su u Pekingu zabeležile najjače padavine za 140 godina dok su ostaci tajfuna Doksuri pogodili region, pretvarajući ulice u kanale, te ekipe gumenim čamcima spasavaju stanovnike.

Danas je potvrđena smrt spasioca u oblasti Pekinga i okolne provincije Hebei, gde je broj žrtava porastao na 22. Još jedan spasilac je stradao u sredu pošto se gumeni čamac prevrnuo u nabujaloj reci.

Jedno od najteže pogođenih područja je Zužou, mali grad kod Pekinga. U grad je poslato oko 1.000 spasilaca, a evakuisano je više od 125.000 ljudi, javljaju državni mediji.
 
Nabujala reka Maji je srušila i jedan most preko auto-puta na severu Kine, ali niko nije poginuo.
 
U istočnoj provinciji Šandong, vlasti su takođe upozorile na rizik od poplava jer nivo vode na reci Džangvej nastavlja da raste.
 
Nekoliko organizacija, uključujući Epl, aplikaciju za dostavu hrane Meituan i kinesko društvo Crvenog krsta, danas je obećalo donacije za pomoć u naporima pomoći u oblasti Pekinga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.