Poplave širom Slovenije, u pripravnosti i Hrvatska i Italija

Jako nevreme zahvatilo je sinoć Sloveniju i, prema izveštajima lokalnih medija, poplavljena su brojna mesta.
Poplave širom Slovenije, u pripravnosti i Hrvatska i Italija
Foto: 021.rs

Stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi su na terenu, a svuda se čuju sirene koje upozoravaju na opasnost.

Crveni meteo-alarm na snazi je za severoistočnu, severozapadnu i središnju Sloveniju.

Kako izveštava slovenačka agencija STA, vatrogasci su tokom noći crpili vodu iz poplavljenih objekata, zaštitili nekoliko klizišta, uklonili ruševine ispod mostova i spasili potopljena vozila sa poplavljenih kolovoza.
 
Evakuisana su tri kampa.
 
U mestu Poljana sinoć je potopljen put, a bujica je bila toliko jaka da je u jednom trenutku odnela automobil u kojem se nalazila žena, izvestila je regionalna TV N1.
 
Prema podacima Uprave za zaštitu i spasavanje, u poslednjih 12 sati zabeleženo je više od 1.000 incidenata, a u pomoć su ljudima pritekli vatrogasci iz 168 vatrogasnih jedinica.
 
Narandžasti meteo-alarm za danas je proglašen i za pet regiona susedne Hrvatske uz najavljene moguće prekide u snabdevanju strujom i vodom, kao moguć prekid komunikacijske mreže.
 
Za ostatak Hrvatske izdat je žuti alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.
 
Zbog situacije u susednim zemljama, u Hrvatskoj se očekuje značajan porast vodostaja reka Mure, Drave i Save.
 
Nevreme velikih razmera očekuje se i u Italiji. U Milanu je naređeno zatvaranje parkova, zelenih površina i grobalja, a prema pisanju Stapme (La Stampa), obustavljen je i rad pijaca u ulicama u kojima ima stabala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.