Uhapšen dugogodišnji kriminalni begunac iz Italije: "Izdala ga strast za fudbalom i Napolijem"

Strast prema ovogodišnjim fudbalskim šampionima iz Napulja izdala je skrovište dugogodišnjeg kriminalnog begunca iz Italije, objavila je italijanska policija.
Uhapšen dugogodišnji kriminalni begunac iz Italije: "Izdala ga strast za fudbalom i Napolijem"
Foto: Beta/AP

Kako su naveli, on je primećen kako u Grčkoj slavi istorijsku pobedu svog tima.

Italijanski karabinjeri iz Napulja rekli su da je čovek, koji je na italijanskoj listi 100 najopasnijih begunaca, uočen na slici navijača u restoranu na Krfu dok su slavili Napoli koji je osvojio šampionske titulu pre nekoliko nedelja.
Policija se tada uputila na Krf da prati begunca - 60-godišnjeg Vinćenza La Portu koji je 11 godina bio u bekstvu.
 
Policajci su ga blokirali dok se mopedom vozio ulicom u Krfu. Grčka policija je saopštila da je La Porta uhapšen u 4. avgusta.
 
"On se smatra bliskim mafijskoj organizaciji Kamora iz Napulja i osuđen je u odsustvu za kriminalno udruživanje, utaju poreza i proneveru", navela je policija.
 
Prema vlasniku restorana na Krfu, La Porta je poslednjih mesec dana tamo radio kao pomoćnik šefa.
 
Policija na Krfu saopštila je da je on izveden pred tužioca i da mu je određen pritvor dok Viši sud ne odluči o zahtevu za njegovo izručenje Italiji gde ga čeka kazna od 14 godina i četiri meseci zatvora.
Policija je navela da su pratili njegovu onlajn aktivnost, uključujući finansijsku i čekali da napravi potez koji bi otkrio gde je.
 
"Izdala ga je strast za fudbalom i za Napolijem. S pobedom tog kluba u šampionatu La Porta nije mogao da odoli slavlju", napisala je policija u saopštenju.
 
Istražitelji su ga videli na slici navijača koji slave u restoranu, gde je držao šal u bojama svog omiljenog kluba.
  • boger

    06.08.2023 09:32
    Užas
    Zar su i tamo navijači mafijaši? Sicilija sve više liči na Srbiju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet