U Pakistanu za samo šest godina 35 miliona stanovnika više

Broj stanovnika Pakistana porastao je za 35 miliona za samo šest godina i sada ih je 250 miliona prema rezultatima poslednjeg popisa.
U Pakistanu za samo šest godina 35 miliona stanovnika više
Foto: Beta/AP
Godišnja stopa rasta od 2,5 odsto predstavlja "veliki izazov" za zemlju, rekao je u subotu premijer Šehbaz Šarif i dodao da je ta stopa viša od ekonomskog rasta.
Posle više godina lošeg finansijskog upravljanja, pakistanska privreda je počela da se urušava što je dodatno pogoršano pandemijom kovida, svetskom energetskom krizom i rekordnim poplavama koje su zahvatile trećinu zemlje 2022. godine.
Nešto više od 37 odsto stanovništva živelo je 2023. godine ispod praga siromaštva, s manje od 3,65 dolara na dan po navodima Svetske banke.
 
Popis stanovništva, prvi rađen digitalno, sproveden je u maju ove godine.
 
Šarif je rekao da će naredni izbori, predviđeni krajem godine, biti na osnovu podataka popisa koji se koriste za određivanje izbornih jedinica.
 
Ministar pravsuđa Azam Nazir Tarar je upozorio da bi zbog tog obimnog posla izbori mogli da budu odloženi za dva i po meseca.
  • Incelman

    06.08.2023 13:58
    @Realista To sveto trojstvo imaš i u Srbiji, pa ista odumire rekordnom brzinom.
  • Realista

    06.08.2023 08:50
    sveto trojstvo
    Religija, nemaština i neobrazovanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet