Krivične prijave protiv 104 osobe: Huligani iz Hrvatske terete se za više krivičnih dela i prekršaja

Grčko tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj se terete za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom obračuna u Nea Filadelfiji.
Krivične prijave protiv 104 osobe: Huligani iz Hrvatske terete se za više krivičnih dela i prekršaja
Foto: Beta/AP

U ovim obračunima je stradao jedan navijač AEK-a.

Krivična dela s kojima se osumnjičeni suočavaju su ubistvo s predumišljajem, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva.

Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne telesne povrede počinjene i u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korićenje oružja i posedovanje baklji.
 
Kako još nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris, još uvek nema napretka u tom delu.
 
Trenutno se ispituje pronađeni genetski materijal, kako bi se identifikovao osumnjičeni za ubistvo.
 
Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplenile sve mobilne telefone uhapšenih i pregledaju ih radi mogućih dokaza.
  • Oto

    10.08.2023 17:39
    Nemaju veze s fudbalom
    Tzv navijači su sitni kriminalci i siledžije, bar tako je u tigru. Takve treba onemogićiti na vreme.
  • Popaj

    09.08.2023 20:31
    Zao mi je momka koji je zivot izgubio ali od svega ovoga nema nista , na zalost. Po koja kaznica i kad se sve smiri idu polako kucu. Jos jedan nesrecan slucaj i godisnjica i secanje. Kada se vrate kuci taj koji je to napravio ce biti vodja neke grupe itd. Sport se veze uz politiku i pare. Bar fudbal i kosarka. Ferplej vise ne postoji nego samo avioni milioni. Kod nas isti slucaj. Dok su navijaci bili uz narod nesto je i valjalo sad su politizovani. Cast izuzetcima! Leba i igara. Malo koronica , malo supercelijica i sve odlicno.
  • Sve

    09.08.2023 19:35
    Zabraniti
    Navijaci(huligani) su deo britanskog kulturnog nasleđa sto je i prirodno za te siledzije drugih nacija.
    Treba pod hitno sve ih odstraniti, zabraniti. Po skolama imamo grafite i tu regrutuju mlade, gradimo nacionalni stadion, dosta se prica o sportu kao necemu dobrom...svi znamo sta je dobro u vezi istog, vreme je da se kaze i sta je lose, a lose je mnogo toga...od kriminalcina koje to organizuju preko polu pismenih sportista koje dizemo u nebesa pa sve do obicnih ljudi koje to zlo inficira do te mere da im je to i bitno i zabava, a i ponekad sve. Grafite kao i kladionice odstraniti od skola. Zabraniti navijacke grupe i edukovati mlade koje je to zlo i koliko nema veze sa nama, nasom kulturom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet