VIDEO Novi zemljotres u Turskoj: Ljudi pohrlili na ulice, neki povređeni usled skokova i padova

Najmanje 23 osobe povređene su u četvrtak uveče u južnoj Turskoj u potresu magnitude 5,2 stepena, šest meseci nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili tu istu tursku regiju.

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča rekao je da je većina povreda nastala usled padova ili skokova s velike visine.

Centar za praćenje zemljotresa u Istanbulu izvestio je da se potres dogodio u četvrtak u 20:47 sati po lokalnom vremenu. Njegov epicentar bio je u gradiću Jesiljurtu u pokrajini Malatiji.

Pokrajina Malatija bila je među onima koje je teško oštetio potres 6. februara. Gradonačelnik Selahatin Guerkan rekao je da je u Malatiji poginulo oko 2.300 ljudi.
 
 
Dana 6. februara, dva velika i mnogi naknadni potresi razorili su jugoistočnu Tursku i severnu Siriju, usmrtivši više od 50.000 ljudi.
  • Realista

    11.08.2023 08:57
    Sad su u treningu!
    Bez brige, za šta su glasali to će i dobiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet